27 Ocak 2010 Çarşamba

AQUA YAŞAM "TAROT VE SEMBOLİZMİ" EĞİTİMİ BAŞLIYOR!

Erhan Altunay ile
TAROT'UN ve SEMBOLLERİN GİZEMLİ DÜNYASINI KEŞFEDİN!

Ücretsiz tanıtım semineri: 2 Şubat 2010, 19.00
Eğitim başlangıç tarihi: 9 Şubat 2010, 19.00


 Sembollerin dilini öğrenmek ve kadim bilgeliğin kapısını aralamak, kendimizi tanımak için sihirli bir yolculuğu başlatmaktır... Kollektif bilinçaltımızda yer alan ve açığa çıkmak için bekleyen bu semboller, kendini Tarot’un gizemli dünyası aracılığıyla bize sunuyor ve içimizdeki “bilge”yi uyandırmak için yüzyılların ötesinden bugüne sesleniyor...

Tarot, Batı ezoterizminin en önemli sembolik formlarından biridir ve yaklaşık altı yüzyıldır yorum sanatında ve başka çalışmalarda büyük rol oynamıştır. 78 karttan oluşan Tarot destesinin her bir kartında çok önemli semboller bulunur. Ve bu sembollerin bilinçaltımızda açılmasıyla birlikte, kartlarla aramızda enerjitik bir bağ kurulur.

Kökenine baktığımızda ezoterik sembollerin toplandığı bir deste olarak ortaya çıkmışsa da, Tarot kartları zamanla fal ve büyü için bir araç olarak kullanılmıştır. Ancak Tarot’un en önemli faydası, kendimizi ve karşımızdakini anlamak ve geleceğimizi şekillendirmek için atacağımız adımlarla ilgilidir. Tarot etkin ve doğru şekilde kullanılırsa, zengin sembolik içeriği nedeniyle direkt bilinçaltına hitap eder. Yaşam içinde tıkandığımız noktaları belirlemede ve sürekli tekrarlanan, içinden çıkamadığımız senaryoları değiştirme gücünü gösterebilmemizde etkili bir araç olarak karşımıza çıkar.

Aqua Yaşam Kişisel Dönüşüm Merkezi bünyesinde gerçekleştirilecek olan Tarot eğitimi, bu düşünceden yola çıkar ve Tarot’u son zamanların dejenere olmuş fal yöntemlerinden uzak tutarak en eski ve doğru anlamı ile, gerekli sembol bilgisini vererek tanıtmayı hedefler.


Bu eğitimde Tarot’u hem kendi hayatımızla ilgili önemli bir yol gösterici olarak kullanmayı öğreneğiz, hem de başkalarını yönlendirmeden onlara nasıl önerilerde bulunabileceğimiz konusunda ipuçları edineceğiz.

Bu eğitimin her seviyedeki isteklilere hitap edebilmesi için, giriş olarak semboller, arketipler, pagan ve ezoterik sembolizm ve genel olarak ezoterizm hakkında da bilgi verilecektir.

Aqua Yaşam Tarot Eğitimi'nin başlıca konuları:
  •  Sembol Nedir?
  • Arketip Nedir?
  • Semboller Bizi Nasıl Etkiler?
  • Pagan ve Ezoterik Semboller
  • Ezoterizme giriş
  • Tarot’a ve Sembolizmine Genel Giriş, Tarot ve Bilinçaltı
  • Arcana Major
  • Ateş, Hava, Toprak, Su Sembolizmi
  • Sayı Sembolizmi
  • Arcana Minor
  • Kart Dizilimi
12 hafta sürecek eğitim boyunca, yaşamımızı yönlendiren sembollerin gizemli dünyasını tanıyacağız ve pratik uygulamalarla Tarot dizilimleri yapacağız. Bilinen şekliyle fal bakmak, bu eğitimin amaçlarından biri değildir.

Eğitmen: Erhan Altunay
Süre: 12 hafta (Her Salı 19.00-22.00)
Başlangıç Tarihi:9 Şubat 2010
Kayıt için, Aqua Yaşam Kişisel Dönüşüm Merkezi: 0530 516 12 00
Yer: Pera Rose Otel (Meşrutiyet Cad. No: 87 Tepebaşı, Taksim)
Email: aqua@aquayasam.com
http://www.aquayasam.com/

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu seminerin tekrarı varmı acaba ?

Aqua Yaşam Kişisel Dönüşüm Merkezi dedi ki...

Merhaba,
aqua@aquayasam.com adresine mail atarsanız konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Sevgiler.