30 Nisan 2010 Cuma

"Bilinçaltının Dansı: Tango" Semineri

Tango ile kadınlığın ve erkekliğin yeniden keşfi!

Tutkunun ve aşkın dansı olarak tanınan Tango’yu; bilinçaltımıza direkt etki eden ve farkındalığımızı bambaşka bir boyutta geliştiren bir araç olarak hiç düşündünüz mü?
Yıllardır Tango yapan birçok insan bile, Tango’nun gücünü gerçek anlamda keşfetmiş değil aslında... Kadını ve erkeği yeniden tanımlayan Tango; psikoloji, farkındalık ve dengeyi uyumlayan büyük bir güç ve sıradışı bir yaşam biçimi.

Aqua Yaşam Kişisel Dönüşüm Merkezi ve Tangoist işbirliğiyle düzenlenecek olan ve Türkiye’de bir ilk niteliğindeki bu seminerde katılımcılar Tango’ya ve Tango yaşamına yepyeni bir açıdan bakmayı, kadın ve erkeğin benzersiz uyumunu yeniden keşfetmeyi deneyimleyecekler. Seminer, Türkiye’de ve dünyada sayısız şampiyonluklara imza atan Tango Öğretmeni Aydın Kocamusaoğlu ve Uzm. Dr. Psikoterapist Seda Ülgen tarafından sunulacak ve pratik dans uygulamalarıyla desteklenecektir.

Seminerde ele alınacak konuların bazıları:

• Danslar içinde Tango’nun gelişim öyküsü
• Bir farkındalık ve dönüşüm aracı olarak Tango
• Tango ile zamanı erteleme; gelecek ve geçmişten kopmadan anı yaşamak
• Tango ile özgürleşme ve gerçeği keşfetme
• Yaratıcılığımızı dış dünyanın ritmiyle uyum içinde ifade etme
• Tutkunun ve aşkın dansı olarak tanınan Tango’yu; bilinçaltımıza direkt etki eden ve farkındalığımızı bambaşka bir boyutta geliştiren bir araç olarak hiç düşündünüz mü?
• “Tango Kadını” ve “Tango Erkeği” olmak; kadınlığın ve erkekliğin gerçek doğası
• Tango ile ikili ilişkilerimizi dengelemeyi öğrenme
• Gerçek aşk ve tutkuyla randevu
• Tango ve Kuantum ilişkisi
• Pratik uygulamalar

Tarih: 8 Mayıs 2010, 12.00-15.00
Yer: Tangoist (İstiklal Cad. Mis Sok. Mis Han No: 7 Kat: 2 Beyoğlu/İstanbul)
Kayıt için: Aqua Yaşam Kişisel Dönüşüm Merkezi: 0530 516 12 00

Uzm. Dr. Seda Ülgen’in “Tango ile Değişim Yolculuğu” adlı yazısı için: http://aquayasam.blogspot.com/2010/04/tango-ile-degisim-yolculugu.html


Aydın Kocamusaoğlu
Aydın Kocamusaoğlu & Pelin Koyun çifti, Arjantin Tango çalışmalarına 1999 yılında başladı. Kendilerini Arjantinli farklı pek çok hocadan aldıkları derslerle geliştiren çift, ağırlıklı olarak dünyaca ünlü Arjantinli tango sanatçıları Esteban Moreno & Claudia Codega'dan eğitim aldılar.

Çift, 2001 yılında Tangoist Dans Stüdyosu'nu kurdu. Stüdyolarında verdikleri eğitimin yanı sıra, üniversitelerdeki çalışmalarıyla da Arjantin Tangosu'nun Türkiye'deki gelişiminde önemli katkıları oldu. 2007 yılından beri Kültür Üniversitesi ve Galatasaray Lisesi'nin tango eğitmenliğini yapmaktadırlar.

Çiftin Arjantin Tangosu'ndaki kimlikleri sadece eğitmenlikle sınırlı değildir. Performans yönlerini de ortaya çıkartarak farklı çalışmalara imza atmaktadırlar. 2006 yılında Ferhat Göçer ile bir dizi konser, 2009 yılında Zuhal Olcay ile bir konser, Sertab Erener ve ile bir klip çalışması, Toprak Sergen ile "All In One Show" gösterileri, yer aldıkları sahne çalışmalarından bazılarıdır.

Aydın & Pelin çifti 26 - 30 Eylül 2007 tarihleri arasında Kırım'da düzenlenen 2. Uluslarası Velvet Tango Festivali'ne eğitmen olarak katıldı.

2 Aralık 2007 tarihinde Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun düzenlediği 1. Arjantin Tango Türkiye Şampiyonası'nda A Klasmanda 1. sıraya çıkarak Türkiye'nin ilk Arjantin Tango Şampiyonu unvanını aldılar.
Çift halen Tangoist Dans Stüdyosu'nda tango çalışmalarına devam etmektedir.

Uzm. Dr. Seda Ülgen
Uzm. Dr. Seda Ülgen, tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, ihtisasını Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Aile Hekimliği Uzmanlığı dalında tamamladı. Ülgen, VKV Özel Amerikan Hastanesi’nde 4 yıl boyunca uzman hekim olarak görev yaptı.

Yeditepe Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Basamaklı Hipnoz eğitimlerini başarıyla tamamlayan Dr. Seda Ülgen, hipnoz alanında çeşitli eğitimler ve workshop’lara katılmanın yanı sıra; hipnoz konusunda uzman, profesyonel eğitimcilerle uzun yıllar bire bir çalışmalarda da bulundu.

Dr. Seda Ülgen, IBRT Enstitüsü bünyesinde, Dr. Janet Cunninghum ve Jeff Ryan tarafından sunulan Regresyon Terapisi (Yaş Geriletme ve Geçmiş Yaşam Terapisi) eğitimlerini tamamladı.

Halen Psikoterapi Enstitüsü’ne devam etmekte olan Dr. Seda Ülgen, Batı Tıbbı’nda hissettiği eksikliği, Doğu ve Batı Tıbbı’nın sentezini kurarak tamamlamaktadır.

Kombine bilinçaltı terapileri uygulayan Dr. Ülgen, terapist ve hekim kimliğinin yanı sıra, kurucusu olduğu Aqua Yaşam Kişisel Dönüşüm Merkezi bünyesinde sunduğu eğitimlerle de, bireylere daha tatminkar bir yaşam yaratmak konusunda ışık tutmayı hedeflemektedir.

Hiç yorum yok: