19 Şubat 2010 Cuma

"Gıda seçerken doğal, katkı maddesiz ve sağlıklı olmasına özen gösteriyorsun. Artık bunu düşünme! Tek yapman gereken gıdayla ilgili farkındalık geliştirmek; bunu başardığında artık gıdaları besin değerlerine göre seçmek zorunda kalmayacaksın.

Kendi kendini sabote ediyor olman biraz da uyulması gereken değişmez kurallar olduğuna inanmandan kaynaklanmakta. Seni gerçekten besleyen ve canlı tutan tek gıda kendi iç ışığından ve özgürlüğünden gelmektedir.

8 Şubat 2010 Pazartesi

"Modern Çağda AŞK" Semineri

TEK Mİ, ÇİFT Mİ?

Aşık olmak ve ilişkiye aşkla devam etmek en büyük arzumuz. “Tek” olmak ise büyük özgürlük... Ama özgür olmanın bedeli yalnızlık mı? Psikoterapist ve Aile Hekimi Uzmanı Dr. Seda Ülgen ve Erhan Altunay, sizleri Aşk’a uyanmaya davet ediyor. Gelin soruları hep birlikte yanıtlayalım ve modern çağa inat, duygularımızı özgürce yaşamanın yollarını araştıralım.




• Aşkı hayatımıza neden çekemiyoruz?
• İlişkilerimiz nasıl amansız bir güç savaşı haline geldi? İlişkinin kumandası kimin elinde?
• Kadın ve erkek doğasını, özünü ne zaman unuttu? Nasıl yeniden hatırlayacak?
• Aile olmak; bireyselliği, özgürlüğü öldürür mü? Evlenmek, aşktan vazgeçmek midir?
• İlişkiyi canlı tutmak için neler yapabiliriz?
• Ayrılık acısından sonra, yola yeniden nasıl çıkacağız?
• Aşkı aramaktan vazgeçip, güven ilişkisiyle mi yetinmeliyiz?
• Aşk maskesi takmış farklı duygularımızı nasıl ayırt edeceğiz?

1 Şubat 2010 Pazartesi

Bir Fincan Çayla Meditasyon

Meditasyon, gül tomurcuğu gibi kendine kıvrılıp içe dönmenin, beden-zihin-ruh bütünlüğünü sağlamanın, yüksek benliğimizle iletişim kurmanın ve daha dengeli bir yaşam için birçok ipucunu bulmanın en harika yollarından biri. Ancak, çoğu insan günlük hayatın özellikle zamanla ilgili sınırlandırmaları nedeniyle meditasyonu günlük bir alışkanlık olarak hayatına dahil etmekte zorlanıyor. Düşüncelerden sıyrılıp, hiçbir şey yapmadan sessizliğimizle başbaşa kalmak çok büyük bir ihtiyaç olduğu halde, çoğumuzun da zorlandığı bir ritüel olarak hep erteleniyor. Aslında meditasyon için her zaman bağdaş kurup oturmamız bile şart değil.


Aşağıda Camille Maurine ve Lorin Roche (Ph. D.) tarafından kaleme alınmış Meditation 24/7 “Practices to Enlighten Every Moment of the Day” adlı kitaptan Türkçe’ye çevirerek alıntıladığımız basit bir meditasyon var. Bu meditasyonla her sabah güne daha olumlu başlayıp; yaşamın tadını, kokusunu kendimize hatırlatıp, önümüzdeki saatleri çok daha keyifli geçirmeyi sağlayabiliriz.